Product is toegevoegd

'' Dit product is aan je winkelwagen toegevoegd.

Product is toegevoegd

'' Dit product is aan je verlanglijst toegevoegd.

WIJ GROEIEN DUURZAAM

WIJ ONTWERPEN VOOR DE TOEKOMST.

Spinder Design bestaat al een halve eeuw. We zijn zeker niet van gisteren.

Ook wij zien wat onvriendelijke consumptie met ons milieu doet.
Daarom staan we tijdens het groeien stil bij de effecten die deze groei op de planeet heeft.

Naast duurzaam staal als basiscomponent werken wij alleen met herbruikbare grondstoffen van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Onze Europese staal- en houtmeesters geven deze materialen de beste afwerking, zodat onze producten meer dan een leven lang gebruikt kunnen worden. Het grootste gedeelte van onze collectie is 100% recyclebaar.


CRADLE-TO-CRADLE

Verduurzaming heeft tijd nodig, maar we nemen telkens kleine stappen.
Elke dag proberen we duurzame beslissingen te nemen en onderzoeken we hoe we Spinder Design van begin tot het eind kunnen verduurzamen.

Ons uiteindelijke doel: een volledige Cradle-to-Cradle levencyclus creëren voor onze producten.

DUURZAME ONTWIKKELING

1. 90% van onze collectie wordt gemaakt van recyclebare materialen.

2. Sinds 2019 wordt ons verpakkingsmateriaal van kartonafval voorzien.

3. Sinds juni 2021 is het pand in Drachten voorzien van zonnepanelen.

4. Onze vervoerder investeert in zero-emissie voertuigen.

5. Materiaalgebruik: al sinds onze oprichting maken we bewust gebruik van (gerecycled) staal. Dit doen we, omdat staal is een van de meest duurzame materiaalsoorten is. Staal is 100% recyclebaar, waardoor het keer op keer gebruikt kan worden. Hierdoor heeft staal, zonder enig verlies van kwaliteit, een eeuwig lange levensloop. Daarnaast is het een materiaalsoort wat niet geconsumeerd, maar gebruikt wordt. Onze ontwerpen zijn tijdloos en sterk, waardoor ze generaties lang mee gaan.

 

6. Ons spiegelglas is gemaakt van milieuvriendelijk glas met een Cradle to Cradle Bronze certificering. Cradle to Cradle Certified® is de wereldwijde norm voor producten die veilig, circulair en verantwoord gemaakt zijn.

7. In het productieproces wordt verspilling van de grondstoffen zoveel mogelijk tegengegaan, door alles zo optimaal mogelijk te gebruiken. Bijvoorbeeld: uit 1  plaatstaal wordt zoveel mogelijk materiaal gesneden om zo het “restafval” tot een minimum te beperken. Zo wordt elke vierkante centimeter benut.

8. Producten die retour zijn gekomen (bijvoorbeeld door transportschade) laten we repareren om verspilling tegen te gaan en de afvalberg te beperken. 

 

BEKIJK WAAR ONZE MEUBELS GEMAAKT WORDEN

FABRIEK ROEMENIË

FABRIEK ROEMENIË

FABRIEK NEDERLAND

FABRIEK NEDERLAND

FABRIEK ITALIË

FABRIEK ITALIË