Product is toegevoegd

'' Dit product is aan je winkelwagen toegevoegd.

Product is toegevoegd

'' Dit product is aan je verlanglijst toegevoegd.

Geschiedenis

MEER DAN 50 JAAR GELEDEN...

Het uitwerken van goede ideeën tot innovatieve producten. Dat is in het kort het succes achter Spinder Design.

Meer dan 50 jaar geleden werd al de basis van het bedrijf gelegd door een creatieve oplossing voor een probleem uit de agrarische sector: kippen die in grote hoeveelheden bij elkaar waren, dreigden elkaar de ogen uit te pikken. De gebroeders Spinder bedachten een even creatieve als praktische oplossing: een "kippenbrilletje".


IJZERSTERKE OPLOSSINGEN

Deze functionele oplossing van buigbaar metaal was een eerste stap naar het succes van Spinder Design, die reikte tot ver buiten de landsgrenzen.

Met dit verhaal begon onze ervaring met (buigbare) metaalsoorten te groeien. In de jaren 60 ontstond de behoefte naar stalen meubels en hier speelden de onderneming slim op in. Zo werd Spimeta (Spinder Metaal) opgericht, producent van stalen keuken- en campingmeubelen. Begin jaren 70 werd het bedrijf verkocht en gingen de Spinder broers elk hun eigen weg, de één ging verder met Stalinrichting en de ander ging verder in de meubelbranche.

Tegenwoordig wordt er dus gewerkt met hele andere producten dan de kippenbrilletjes. Toch is de eens gelegde basis nog altijd aanwezig: in al onze producten speelt metaal een belangrijke rol.

En na 50 jaar hebben we nog altijd dezelfde missie voor ogen:
het leven mooier, makkelijker en duurzamer maken door middel van functionele oplossingen van sterk staal.


MARKTLEIDER IN KAPSTOKKEN & MEER
Al meer dan 50 jaar is Spinder Design sterk in staal. Door onze ervaring met deze duurzame materiaalsoort kunnen we zeggen dat we trotse marktleider zijn op het gebied van slimme, eigentijdse kapstokken en andere halmeubelen. Hierin vormt staal altijd een belangrijk hoofdcomponent. Ons doel is dan ook het leefcomfort van onze klanten te vergroten. Iedere dag opnieuw.


DUURZAME GROEI
Spinder Design bestaat al een halve eeuw. We zijn zeker niet van gisteren. Ook wij zien wat onvriendelijke consumptie met ons milieu doet. Daarom staan we tijdens onze ontwikkeling stil bij de effecten die deze groei op de planeet heeft. Naast duurzaam staal als basiscomponent werken wij alleen met herbruikbare grondstoffen van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Onze staal- en houtmeesters geven deze materialen de beste afwerking zodat producten een leven lang gebruikt kunnen worden.


WHAT'S NEXT?
Spinder Design blijft innoveren en groeien. Samen met talentvolle ontwerpers creëren we functionele oplossingen met een eigentijdse en herkenbare touch. De herbruikbare grondstoffen worden geleverd door zorgvuldig geselecteerde Europese partners, waarbij Spinder Design de controle houdt over zowel productieproces als arbeidsomstandigheden. Zo dragen we bij aan een eerlijke toekomst voor mensen in én buiten Nederland.

Spinder Design

Uitvinding metalen 'Kippenbril' door gebroeders Spinder

1957

Uitvinding metalen 'Kippenbril' door gebroeders Spinder

Meer dan 50 jaar geleden werd al de basis van het bedrijf gelegd door een creatieve oplossing voor een probleem uit de agrarische sector: kippen die in grote hoeveelheden bij elkaar waren, dreigden elkaar de ogen uit te pikken. De gebroeders Spinder bedachten een even creatieve als praktische oplossing: een "kippenbrilletje". Deze functionele oplossing van buigbaar metaal was een eerste stap naar het succes van Spinder Design, die reikte tot ver buiten de landsgrenzen.

Oprichting Spimeta (Spinder Metaal)

1960

Oprichting Spimeta (Spinder Metaal)

In de jaren 60 ontstond de behoefte naar ijzeren meubels en hier speelden de Spinders slim op in. Zo werd Spimeta (Spinder Metaal) en de verkoop van stalen kantoor- en campingmeubelen gestart. Begin jaren 70 werd het bedrijf verkocht en gingen de Spinder broers elk hun eigen weg, de één ging verder met Stalinrichting en de ander ging verder in de meubelbranche.

Oprichting Spinder Products

1980

Oprichting Spinder Products

Spinder Products werd in 1980 opgericht. De onderneming telde 165 medewerkers en beschikte over een eigen ontwerp- en productieafdeling. Het hoofdkantoor van Spinder Products was gevestigd in Drachten en de fabriek in de Harkema. De eens gelegde basis is bij Spinder Products nog steeds aanwezig: in vrijwel alle producten speelt staal een belangrijke rol. Evenals inventiviteit en creativiteit.

Oprichting Spinder fietsendragers

1981

Oprichting Spinder fietsendragers

Naast de behoefte naar stalen meubels, ontstond ook de klantvraag naar een degelijke, sterke fietsendrager die aan de trekhaak gemonteerd kon worden. Zodoende bracht Spinder ruim dertig jaar geleden de eerste fietsendragers op de markt.

Samenwerking met F.A. Porsche Design

1999

Samenwerking met F.A. Porsche Design

Vlak na de oprichting ontstonden al gauw samenwerkingen met externe ontwerpers, waarvan de samenwerking met F.A. Porsche Design de bekendste is. Inderdaad, dé Porsche. Het resultaat van deze samenwerking was een succesvol nieuw garderobeconcept dat op de meubelbeurs in Keulen in 1999 werd geïntroduceerd.

Oprichting Spinder Design

2007

Oprichting Spinder Design

Na de crisis in 2007 is Spinder Products doorgestart als Spinder Design. Het Spinder team werd verkleind en de productie werd verhuisd. De focus bleef echter hetzelfde, doen waar we goed in zijn: het maken van (hal)meubelen van staal.

Verhuizing Spinder Design Drachten

2013

Verhuizing Spinder Design Drachten

In 2013 verhuisde Spinder Design weer terug naar Drachten.